Zeven tips voor een sprankelend 2018

Een sprankelend leven. Wat als het nu eens echt zou kunnen? Het kan!

Toegegeven, het is niet altijd makkelijk, want soms staat je hoofd er niet naar of voel je je simpelweg niet goed. Je omgeving kan het je ook lastig maken.

Maar soms… soms kan je voor jezelf de knop omdraaien en kan je proberen om je meer te focussen op het positieve. Een aantal eenvoudige aandachtspunten hebben voor mij het verschil gemaakt. Als cadeautje voor het nieuwe jaar wil ik deze graag met jullie delen.

Lach en de wereld lacht met jou

Klinkt simpel? Is het ook! Je hoeft er weinig voor te doen en krijgt er zo veel voor in de plaats. Een glimlach maakt het aanschuiven in de file, het betalen aan de kassa of het wachten op de trein zo veel aangenamer. Sinds ik bewuster probeer te glimlachen word ik vaker aangesproken door vriendelijke vreemden en zijn de mensen opvallend behulpzaam in de winkel. Dat heeft dan weer effect op mijn gemoed, wat mijn glimlach nog breder maakt.


Knuffel je warm

Ik heb het eerlijk gezegd pas de laatste jaren geleerd want voordien voelde ik me er toch wat ongemakkelijk bij of durfde ik het niet zo goed. En neen dan heb ik het niet over de weg vragen aan onbekenden maar wel over… knuffelen!

En oh ja, dat voelt goed. Er is zelfs een wetenschappelijke verklaring voor: er komt oxytocine of gelukshormoon vrij als je knuffelt. Dus ja, knuffelen doet deugd. Je dierbaren knuffelen, hen laten voelen dat je ze graag ziet en zelf graag gezien worden: hoe mooi kan het leven zijn?


Jij bent je eigen norm

Nieuwjaar vieren onder een dekentje met je beste vriendin én een warme chocomelk. Alleen naar de sauna zodat je écht kan genieten van de weldadige rust en warmte. Kleren ruilen in plaats van nieuwe te kopen. Verdwaal in een boek op een bankje in het park.

Klinkt gek? Is raar? Wat gaan de anderen denken? Dat doet er toch niet toe! Jij bent immers je eigen norm. Jij bepaalt zelf wat je doet, hoe je je tijd doorbrengt of wat je leuk vindt. De enige toetssteen ben je zelf.


Beweeg

Bewegen geeft energie. Doe je dit het liefst door te wandelen of te lopen? Liefst een ontspannende yoga of een energieke work-out? Maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar beweegt. Laat je lijf leven en voel dat je leeft!


Zet je GSM ’s avonds uit

Ik merkte het zelf per toeval, toen mijn GSM per ongeluk een ganse avond plat was en ik pas de volgende ochtend besefte dat ik er tot dan niet was door afgeleid. Sindsdien zet ik hem bewust ’s avonds uit. Ga de uitdaging ook aan: zet je GSM ’s avonds uit en probeer eens écht aanwezig te zijn. Misschien kan je nog verder gaan. Ban één avond per week alle beeldschermen en geniet van het (echte) leven zoals het is.


Geef eens een compliment

Wat je aandacht geeft, groeit. Van een compliment gaat iemand als vanzelf meer groeien. Oefen je in complimenten geven en wie weet word je zelf ook sterker in het dankbaar aannemen van een compliment.

Via deze weg kan je ervoor kiezen om meer van het leven te genieten. En wie weet ontdek je zo dat geluk geen bestemming is, maar een manier van leven.

Ik wens jullie alvast een gelukkig 2018!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.