Joan

4-langs-de-aisne-aan-dezelfde-beekzonder-leenIk heb samen met mijn vrouw, Leen, jaren geleden kennisgemaakt met PRH. We hebben intussen verschillende cursussen gevolgd, samen of alleen. Dat zegt natuurlijk al dat ik tevreden ben over deze manier van eens stil te staan bij mezelf!
Niet dat ik dat evident vind. Stilte en stilstaan vind ik iets heel moois en ‘basisbelangrijk’, maar ik heb er vaak grote moeite mee om het te doen. Het liefst van al heb ik trouwens ook een lege agenda, om open te staan voor dat wat zich die dag aandient. En ook die lege agenda is niet eenvoudig om zo te houden.
Na verschillende jaren een job te hebben gehad in het jeugdwerk, werk ik nu als animator in een woonzorgcentrum. Mijn ‘doelgroep’ is nu: zorgbehoevende 80-90-100-jarigen, al of niet met dementie.
Over mezelf kan ik nog zeggen:
– Ik doe graag allerlei soorten van gezelschapsspelen, waarbij ik het gezelschap zeker zo belangrijk vind als het spel. Maar ik zal niet rap naar een quiz-avond gaan.
– Ik hou niet van vis op mijn bord, maar des te meer van Berlijnse bollen en koffiekoeken.
 

Lien

Het begon best grappig… toen ik 11 jaar geleden in google typte: Wie ben ik? Zo ontdekte ik een cursus van PRH.
Ik probeerde het uit en ben sindsdien nog steeds gebeten door hun vormingen.
Maar al van jongs af aan ben ik gekend als bevrager van waarom-dingen-in-elkaar-zitten-zoals-ze-in-elkaar-zitten. Vanuit die passie koos ik in eerste instantie om me te verdiepen in de wetenschappelijke wereld en studeerde ik af als licentiaat in de biomedische wetenschappen. Ik leerde er bijzonder veel over het menselijk lichaam en zijn systemen. Onderweg werd me duidelijk dat ik écht samen met mensen aan de slag wou. Ik wou m’n geloof in groeikracht en passie in de menselijke wereld verder uitdragen. Ik zocht via allerlei wegen mijn weg en werk nu als trajectbegeleider bij GTB vzw en als zelfstandig coach. Ik geloof dat we via het delen van onze verhalen, ervaringen en groeipijnen anderen kunnen ondersteunen om meer en meer bij zichzelf te komen. Om te beseffen dat we allemaal zoekende zijn… op zoek naar onszelf, naar verbinding en naar enthousiasme in het leven. Zo kent men mij ook: zoekend, enthousiast, creatief, een beetje zot, reizend, dansend, babbelend, suikersmullend,… en altijd in voor iets nieuws!

Miek

cote-dazur-april-2016Ik ben Miek Van Caeckenberghe, gehuwd met Ed en moeder van een dochter van 27. Binnen PRH begeleid ik weekends voor jongvolwassenen en ook korte cursussen. Mensen kunnen ook voor individuele begeleiding bij mij terecht. (wwww.prh.be)

Mijn ervaring met jongerenweekends heeft me geleerd dat jongeren vooral deugd beleven aan het samenzijn met leeftijdsgenoten op een respectvolle en ‘veilige’ manier. Eindelijk een plek waar ze zich kunnen tonen zoals ze zijn, eindelijk een plek waar er naar hen geluisterd wordt en waar ze gewaardeerd worden. Eindelijk een plek ook waar ze handvatten aangereikt krijgen om verder te kunnen.

Het is ook dat wat mij heeft aangetrokken in PRH. Ik had er authentieke ontmoetingen en kreeg antwoorden op m’n vragen. Ik ontdekte er wie ik in wezen ben en dat geeft me een stevig fundament in mijn leven. Ik leerde er leven.

En het is ook dat wat me naar jonge mensen drijft. Het leven is nog jong in hen en hoe sneller ze zich bewust worden van hun eigen stem, hoe zelfbewuster ze hun leven kunnen uitbouwen, hoe ‘onafhankelijker’ ze in het leven kunnen staan.

Ik hoop dat deze blogteksten jullie op weg mogen helpen.

Nele

neleIk hou van een licht lentezonnetje, een stevige herfstwandeling, een warme winterknuffel of een zomerse schaterlach. Maar het meest hou ik van mijn man en twee mini-mannen. Ik vind het fijn om met hen tot in de hemel te schommelen of stoere jongensverhalen te vertellen. En soms kunnen ze me zelfs overhalen om een partijtje te voetballen. Ik neem ook graag tijd voor mezelf: maak mijn hoofd leeg tijdens het joggen of in de sauna. Ik heb het gevoel dat ik blijf leren van mijn man en dat we elkaar blijvend helpen te ontwikkelen.

De liefde voor de mens en zijn groei leidt me in mijn job en nevenactiviteiten. Ik studeerde pedagogiek omdat ik geboeid ben door de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ik vind het fascinerend hoe de groeikracht mensen telkens weer dat tikkeltje verder brengt en durf te geloven dat het goede altijd overwint. Deze groeikracht ervaar ik bij mijn studenten die ik begeleid als docent aan een hogeschool. Als coach benut ik graag elk sprankeltje hoop en kijk ik bewonderend naar de sprankels die weer in hun ogen verschijnen.

Ik leerde PRH kennen via de jongerencursussen en het voelde meteen als thuiskomen. Ik kreeg antwoorden op de vragen die ik me al heel lang stelde en kreeg een levensgids die me nog vele jaren zou helpen. Schrijven helpt me om tot inzichten te komen en delen geeft me energie. Daarom ben ik er graag bij op deze blog!

Peter

peterIk leerde PRH anderhalf jaar geleden kennen door de jongerenweekends. Ik heb zowel de “Zoektocht naar wie ik ben”-, als de “Ik en mijn relaties”-cursus gevolgd. Omdat ik veel heb gehad aan deze weekends, wilde ik graag meer bezig zijn met PRH en daarom schrijf ik mee aan deze blog. Ik hoop dat we jullie kunnen inspireren om jullie innerlijke leefwereld te verrijken zodat jij en je omgeving er beter van worden. En misschien kunnen we je zelfs warm maken om ook eens deel te nemen aan een PRH-cursus.

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan fietsen in al zijn vormen (mountainbike, trekking, racefiets). Daarnaast ga ik regelmatig supporteren voor de Putse Korfbalclub en sinds kort heb ik ook het plezier van het lezen (her)ontdekt.