Ooit al eens een mug in je kamer gehad?

M’n vorige blog dateert van begin april. Intussen zijn we een dikke twee maanden verder … En er is weer licht, er is zon, er is veel meer innerlijke rust en hoop! Dat wil niet zeggen dat alles van een leien dakje loopt, nee. Dat wil ook niet zeggen dat ik alles zomaar durf. Maar wel … dat ik weer een gevoel heb van te weten welke kant uit!

En weet je, ik besefte plots dat dat mede komt omdat ik weer begonnen ben met iets wat ik écht graag doe. Een opleiding tot coach. Dat maakt het druk. Dat maakt dat mijn faalangst weer wat meer uitgedaagd wordt. Maar … ook dat ik bezig ben met iets wat ik echt graag doe. En dat geeft hoop!

Ik geloof dan ook oprecht, mede uit eigen ervaring, dat we niet hoeven blijven ploeteren met een rot gevoel op zak. Dat het soms een beetje ploeteren kan blijven, oké, life is what life is … maar dan liefst met een oké-gevoel vanbinnen. Daar hebben zowel jij als ik recht op! En … ppssstt… kom es wat dichter?

Heb ik je al gezegd dat dat écht kan? Ja, echt!

Op dit moment staat ook de vakantie voor de deur … tijd om even starend met een cocktail in de hand na te denken over wat joùw droom is? Ik help je alvast op weg met enkele vragen voor onder een boom:

Wat maakt dat je studeert wat je studeert?
Wat maakt dat je voor dit werk gekozen hebt?
Wat wil jij voor de wereld en de mensen betekenen met het beroep dat bij jou studies hoort?
Welk steentje wil jij bijdragen?
Wat wil jij verwezenlijkt hebben binnen 10 jaar?
Wat wil je stiekem zo graag, maar durf je nog niet?
Waar word jij spontaan helemaal blij van?
Wat zou jij doen als je wist dat je niet kon falen?

En nu denk je misschien … ja oké, Lien, dit is mijn antwoord … maar euhm … kan ik dat wel?

Jij denkt dat je te klein bent om invloed te hebben …

ooit al eens een mug in je kamer gehad? 😉

Weet je, alles wat bestaat, begon ooit als een droom. Zo droomde iemand er lang geleden van om zich sneller naar zijn lief te kunnen verplaatsen in het weekend … en toen vond hij het wiel uit. Alles wat we ooit gedaan hebben, gemaakt hebben, opgericht hebben, verwezenlijkt hebben … begon met de dag waarop iemand dacht of zei: “Zou ik dat of dat niet kunnen doen? Of hé … dat zou toch echt tof zijn he?” Een droom …

Laat deze zomer al je dromen waaien, geef ze zuurstof … Droom.Kies.Leef!

Lien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.