Meet the bloggers: Nele

Wie ben ik? Het is niet alleen de naam van een basiscursus bij PRH, maar ook een vraag die iedereen zich wel eens stelt. En ook: wie zijn wij, de bloggers die hier schrijven op deze website?
Ik stel mij dan ook graag aan jullie voor. Meer nog, ik stel me graag voor aan mijn jongere zelf op 22-jarige leeftijd. Want zij en ik, we hebben samen al een hele weg afgelegd en over dat proces wil ik graag vertellen.

 

Lieve Nele

Je bent nu 22 jaar, bent pas afgestudeerd en staat voor een nieuw pad in je leven. Dit boezemt je wel wat angst in want je weet niet wat er precies zal komen. Zal je je eigen pad vinden? Zal je goed terecht komen? Zal je gelukkig zijn?

Wel, ik kan je geruststellen. Je zal heel wat woelige paadjes doorlopen maar zal uiteindelijk ook je pad vinden. Het komt wel goed met jou…

Je hebt ervoor gekozen om pedagogiek te studeren en dat bleek de goede keuze te zijn. Je hebt deze keuze puur intuïtief genomen, vanuit een geloof in jezelf en in je toekomst. En weet je, die intuïtie en dat geloof zal je nog ver brengen. Durf er maar op te vertrouwen, je intuïtie is een goede raadgever.

Je denkt er nu aan om in beleidsfuncties te gaan werken. Je zal hierin wat zoeken: je bent er goed in, maar maakt het je ook gelukkig? Niet noodzakelijk. Uiteindelijk zal je in het onderwijs belanden. Ja ja, het onderwijs, net zoals je tantes en nonkel. Je wordt docent in het hoger onderwijs en hier zal je meer dan tien jaar werken. Het liefst van al zal je de studenten begeleiden in hun zoektocht en hun groeiproces.

De jongen met wie je nu samen bent, is niet de man met wie je zal trouwen. Misschien voel je dat ook al zo aan, maar durf je nog niet de stap te zetten om voor jezelf en je eigen geluk te kiezen. Maar geloof me, ook op jouw potje past een dekseltje. Een heel goed dekseltje, zelfs. Je zal aanvankelijk wat tegenwringen want het is een heel ander dekseltje dan waar je tot dan toe voor koos. Maar uiteindelijk zal je voelen dat dit dekseltje veel beter past dan je ooit had durven dromen.

En misschien durf je hier nog niet van te dromen, maar je zal ook kindjes krijgen. Twee om precies te zijn. Je zal meer en meer groeien als mama en de liefde die je van je jongens zal krijgen, zal je hart telkens weer verwarmen. Je zal een echte voetbalmama worden. Ja echt, de sport die momenteel mijlenver van je leefwereld staat, zal een deel van je leefwereld worden. Sport en voetbal maakt je twee kanjers immers heel gelukkig en wat hen gelukkig maakt, maakt ook jou weer gelukkig.

Dus ja, lieve Nele, het komt wel goed met jou. Of je gelukkig zal zijn? Ja zeker, heel erg soms, soms ook wat minder. Maar dat geeft niet, want gaandeweg zal je ook ontdekken dat geluk niet zo zeer een eindbestemming is maar wel een levenskeuze.

Veel liefs van jezelf uit de verre toekomst.

Tekst: Nele

Cartoon:  Joan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.