Liefdes stenen

PRH heeft als slogan “Leef aanstekelijk”. Leuk, hoor ik je denken, maar wat wordt daarmee bedoeld?

Een tijdje geleden postte een vriend van mij op zijn facebookprofiel het bericht dat hij een “Love-Stone” had gevonden. Ik vroeg me af wat dit precies was en dus ging ik een kijkje nemen op de facebook-pagina van dit initiatief. Blijkt dus dat  er mensen zijn die keien beschilderen met allerlei motiefjes en spreuken en deze op willekeurige plaatsen achterlaten (bijvoorbeeld in een bushokje, op een muurtje voor een huis, …). Bij de steen wordt een briefje gelegd met de mededeling dat de steen voor de eerlijke vinder is en dat deze hem geluk zal brengen.

Dit initiatief is voor mij waar de slogan van PRH voor staat. “Leef aanstekelijk” betekent voor mij anderen een goed gevoel bezorgen. Dit kan op allerlei manieren en het hoeft niet zo “ingewikkeld” te zijn als met de stenen. Gewoon ‘goeiemorgen’ zeggen tegen de buschauffeur als je ’s morgens op de bus stapt is ook al goed. Of een praatje slaan met een onbekende, bewust kiezen om niet mee te roddelen, een kleine attentie voorzien voor een vriend(in) die het moeilijk heeft, … . Ikzelf bak bijvoorbeeld graag en ik vind het dan ook leuk om af en toe iemand te verrassen met zelfgemaakt gebak.

Misschien heb jij nog een ander verrassend idee? Wij zijn benieuwd, dus laat het ons horen op onze facebook-pagina: Waarin ben jij aanstekelijk? Welke actie heb jij ondernomen en wat was het resultaat?

Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.