Miek Van Caeckenberghe

cote-dazur-april-2016Ik ben Miek Van Caeckenberghe, gehuwd met Ed en moeder van een dochter van 27. Binnen PRH begeleid ik weekends voor jongvolwassenen en ook korte cursussen. Mensen kunnen ook voor individuele begeleiding bij mij terecht. (www.prh.be)

Mijn ervaring met jongerenweekends heeft me geleerd dat jongeren vooral deugd beleven aan het samenzijn met leeftijdsgenoten op een respectvolle en ‘veilige’ manier. Eindelijk een plek waar ze zich kunnen tonen zoals ze zijn, eindelijk een plek waar er naar hen geluisterd wordt en waar ze gewaardeerd worden. Eindelijk een plek ook waar ze handvatten aangereikt krijgen om verder te kunnen.

Het is ook dat wat mij heeft aangetrokken in PRH. Ik had er authentieke ontmoetingen en kreeg antwoorden op m’n vragen. Ik ontdekte er wie ik in wezen ben en dat geeft me een stevig fundament in mijn leven. Ik leerde er leven.

En het is ook dat wat me naar jonge mensen drijft. Het leven is nog jong in hen en hoe sneller ze zich bewust worden van hun eigen stem, hoe zelfbewuster ze hun leven kunnen uitbouwen, hoe ‘onafhankelijker’ ze in het leven kunnen staan.