Blog

Loslaten, het is herfst! Maar hoe doe je dat? (met 10 tips)

Laatst zei iemand: “Ja, maar Lien, ze zeggen altijd maar dat ik moet loslaten. Maar ja… hoe doe je dat?” Inderdaad, hoe laat je een slechte relatie los? Of een baan, een negatief resultaat, een slechte gewoonte, het verleden… ?

Plots hoorde ik mezelf antwoorden: “Weet je? Je kan pas loslaten als je op jezelf kan staan en niets nodig hebt om je aan vast te houden.” En ik vervolgde: “Dus je moet, volgens mij, eerst jezelf versterken, op je zelf leren staan, voor je kan loslaten. Het lukt pas als je niets nodig hebt om vast te houden om niet om te vallen en overeind te blijven.” Ik dacht: oh, wauw, zo had ik het zelf nog nooit eerder gezegd. Maar hé, misschien klopt het wel?   Lees verder Loslaten, het is herfst! Maar hoe doe je dat? (met 10 tips)

Oh my god…

Het was een doordeweekse morgen en ik stapte op de metro. Er kwam een man naar mij toe:

“Do you speak English?”
-“Eumh, yes.”-
“You know, Jesus Christ was born 2018 years ago. He died for everyone. Why?
God is in the people. He loves you. Why?
I have 4 children and we’ve had a lot of accidents. God helped us. Why?
Do you believe in God?
He loves everyone.” Lees verder Oh my god…

Die zwarte bril toch

Begin deze week heb ik eindelijk mijn bureau opgeruimd. Stapels boeken en cursussen en papieren lagen er nog sinds eind juni. Die moesten natuurlijk ergens een andere plaats vinden. Daarom dook ik in één van mijn kasten om daar ruimte te maken. En daar kwam ik dit kleinood tegen: een doosje met kaartjes waarop stond ‘Tips voor een lichter leven’. Ik nam me voor om elke dag een kaartje uit het doosje te halen en iets te doen met de boodschap die erop staat. Vandaag las ik: Lees verder Die zwarte bril toch

Perfectionisme of hoe je het herkent…

Waarom zou je het minder doen als het ook perfect kan? Het is toch evident dat je niet slaapt om die thesis tot in detail af te werken. Tuurlijk begin je niet aan dat schoolwerkje, want beter NIET dan onvolledig. Piekeren is helend voor lichaam en geest. Altijd moeten zorgen voor iemand anders zijn gemak is genezend bij ziekte. Angstig zijn is in, zo hoor je erbij. En last but not least, niet kunnen kiezen… daar ontspan je van!

Of misschien ook niet…

Heb jij last van perfectionisme? Je kan het herkennen aan de volgende 10 kenmerken: Lees verder Perfectionisme of hoe je het herkent…

Vandaag even niet

Ik zit te zwoegen op een goede tekst. Eentje waar iemand, jij, iets aan kan hebben. Het is mijn dag niet, mijn week niet. Naar mijn gevoel komt er niets in me op om over te schrijven, writersblock, waar er anders zoveel woorden zijn. En met elke mislukte poging komt mijn lat wat hoger te liggen. Het is dat mijn hoofd niet mee wil en dat ik ook daar rekening mee moet houden.

Ken je dat, dat alle vragen samenkomen en om een antwoord smeken? Lees verder Vandaag even niet

Wat ik leerde van Pippi Langkous en Prinses Prieeltje

Als kind was ik fan van Pippi Langkous. Wat was die stoer! En sterk! En moedig!
Het sprak tot mijn verbeelding dat ze helemaal alleen woonde en zo veel zelfstandig deed. Het leven leek voor haar vanzelf te gaan, alsof ze er geen enkele moeite moest voor doen.

In mijn verbeelding was ik even stoer, sterk en moedig. In werkelijkheid? Mja, dat was wel wat anders. Ik was eerder het type kind dat stilletjes in een hoekje een boekje ging lezen. Als je tegen me zei “Dat gaat je wellicht niet lukken”, dan dacht ik “Inderdaad, waarschijnlijk niet, dus ik zal het ook niet proberen”. Ik bleef in de veilige zone en focuste me op wat ik zeker wist dat ik goed kon, zoals mijn fantasie gebruiken en verhaaltjes verzinnen. Lees verder Wat ik leerde van Pippi Langkous en Prinses Prieeltje

Vol hoofd (met 3 tips!)

Heb jij ook wel eens last van een ‘te vol hoofd’?
Zo’n hoofd vol gedachten, (leuke) ideeën en to do’s (je kent ze wel, samen vormen ze dat lijstje waar nooit een einde aan komt (maar echt, nooit!))? Zo’n hoofd vol gedachten ook over ‘of je in dat gesprek daarnet wel het juiste gezegd hebt’. Of vragen over ‘of Y misschien boos op je is omdat ze precies wat korter was dan anders’. In mijn ééntje kan ik dan eindeloze gesprekken voeren, waar ik niet veel wijzer van word :-). Lees verder Vol hoofd (met 3 tips!)